Българската коледа

Диагностициране и профилактика на хроничните бъбречни заболявания

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Диагностициране и профилактика на хроничните бъбречни заболявания” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: УМБАЛ Александровска
IBAN: BG54TTBB94001526873019
BIC:TTBBBG22
При банка:Сосиете Женерал Експресбанк
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

Клиниката по нефрология на УМБАЛ „Александровска” е един от водещите в страната диагностично-терапевтични центрове, в който се прилагат класически и иновативни методи за ултразвукова диагностика на отделителната система и биопсични методи в нефрологията.
В структурите на Медицинския университет, тя се числи към Катедрата по вътрешни болести, което определя и широкия й спектър на дейности: ултразвукова диагностика на отделителната система, контраст-усилената ехография, 3D ултразвуково изследване на пикочния мехур или т.нар. „виртуална цистоскопия”, пункционна бъбречна биопсия и биопсия на подкожна мастна тъкан, за диагностика на системна амилоидоза. Водеща е ролята й за ранна онкологична диагностика на отделителната система. В Клиниката по нефрология се диагностицират и лекуват всички гломерулни, тубулно-интерстициални и съдови бъбречни заболявания, диагностициране, лечение и метафилактика на нефролитиазата, вродени и наследствени нефропатии, бъбречно засягане при системни автоимунни заболявания и имунни васкулити, при диспротеинемии и при диабет, остра бъбречна недостатъчност, хронична бъбречна недостатъчност във всички стадии. Тя е с възможности за прилагане на най-съвременните методи за продължителни бъбречно-възстановителни терапии, като продължителна вено-венозна хемодиализа, хемофилтрация, филтрационен плазмен обмен при редица системни и автоимунни заболявания. С готовност за подготовка и проследяване на трансплантирани и чакащи бъбречна трансплантация. Проектът на Клиниката по Нефрология към Александровска болница е насочен към пациенти от София и региона, които ще преминат през пълен комплекс от изследвания: изследване на пълна кръвна картина, измерване на серумен креатинин и оценка на бъбречната функция, измерване на кръвната захар, при необходимост и гликиран хемоглобин, изследване на прясна урина и стиксова проба за белтък в урината. По лекарска преценка ще се прави изследване за микроалбуминурия при рискови групи пациенти, измерване на кръвното налягане и абдоминална ехография, която включва и оглед на простатната жлеза при мъже.

ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!