Българската коледа

Общувам и играя без агресия

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Общувам и играя без агресия” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: SOS Детски селища България
IBAN: BG76RZBB91551060353913
BIC:RZBBBGSF
При банка:Райфайзенбанк България
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

Проектът на SOS Детски селища България „Общувам и играя без агресия“ адресира сериозен проблем - социалното включване на деца в неравностойно положение, които срещат затруднения в общуването и/или прилагат агресивни модели на поведение. Днес децата все по-често общуват помежду си по неприемлив и агресивен начин. „Невинната“ на пръв поглед вербална агресия има сериозно присъствие в детското общуване в семейството и извън него. Все повече са случаите, пораждащи тревожни въпроси за произхода, същността и начините за преодоляване на този плашещ феномен. Този проблем може да се реши само с изграждане на нагласи против агресивното общуване в училище и в семейството. Отговорните възрастни около детето трябва да могат да стопират на първо място агресията, като предложат нейна алтернатива. През 2015 г. SOS Детски селища България реализира проект за семейства в неравностойно положение, който изведе на преден план един тревожен факт - родителите не умеят да се справят с ранните форми на детското агресивно общуване, с „невинните“ на пръв поглед детски закачки и обиди, с „нормалните“ дребни сбивания и неприемливо поведение в училище. Реалната социална работа с над 600 деца за 2015 г. показа, че последиците от детската агресия в комуникацията са трудно преодолими, ако се пропусне точният момент на намеса – възрастта на влизане в училище. Агресивното поведение става причина детето да бъде изключено от приятелския му кръг. Чести са случаите, когато заради подобни прояви в клас училището предприема административни мерки – преместване в друго училище, без да се работи по отстраняване на причините за проблема, без работа с детето, чрез която то да усвои модели на позитивно общуване, без агресия. В този смисъл проектът „Общувам и играя без агресия“ цели решаване на значим проблем и ще даде познание за детските проблеми, чувствителност към техните преживявания, както и ще създаде модел за социално включване на деца с агресивно поведение. Проектът включва три направления на работа в четири общини - София, Перник, Велико Търново, Габрово: индивидуална психологическа и психо-социална работа със 100 деца с проблемно поведение, реализирана от специалисти на SOS Детски селища България; групови тренинги с деца в училищна възраст 7-13 години. Пряката работа с децата ще е насочена към подобряване на уменията за общуване и към развиване на умения за решаване на конфликти по адекватен начин. Ще бъде съобразена с нуждите на децата-участници и ще се използват интерактивни техники и неформално обучение. В рамките на 60 обучителни сесии ще бъдат обхванати всички 250 деца, включени в проекта. Ще бъдат организирани четири еднодневни приключенски лагера „Общувам и играя без агресия“ със съвместни състезателни игри,базирани на учене през преживяване, фокусиращи вниманието върху неагресивната комуникация като модел на поведение.

ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!