Българската коледа

Глухите деца могат всичко, само не чуват

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Глухите деца могат всичко, само не чуват” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: Фондация "Заслушай се"
IBAN: BG64STSA93000022453468
BIC:STSABGSF
При банка:Банка ДСК
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

Запознайте се с Ема. Тя е едно слънчево и умно осемгодишно момиче, което е от семейство на глухи родители и учи в масово училище. Ема носи слухови апаратчета, но въпреки това пропуска много важна и съществена информация от учебния процес и заобикалящия я свят.Ема няма нужда от съжаление, а от това да се чувства като всички останали деца. С онлайн платформата на “Заслушай се” за транформация на говор към текст, Ема ще може да получи достъпно и качествено обучение и образование, щеима възможност да комуникира свободно и да сбъдне своите мечти. През ноември 2016 г. услугата за трансформиране на говор към текст ще бъде внедрена пилотно. Благодарение на нея в реално време Ема, ученици и студенти като нея ще са активно включени в учебния процес. Целта ни е през втория срок на учебната 2016/2017 г. да бъдат предоставени смарт устройства със сим карти на 200 ученика и студента. Това ще подобри количествено и качествено комуникацията с учители, преподаватели в университета, съученици, състуденти и приятели. По този начин Ема и другите деца и младежи с нейната съдба ще бъдат високо мотивирани да се развиват свободно в каквато посока пожелаят и ще имат шанс за професионално развитие, а това е предпоставка за пълноценен и щастлив живот. За родителите на Ема е непосилно ежемесечно да плащат за услугите на стенограф. Чрез предоставянето на стипендия тя ще може да взима активно участие в часовете, да се включва пълноценно в целия процес. Дори и най-дългото пътешествие започва с една малка крачка! Ние искаме да зарадваме поне 200 деца и младежи с увреден слух да получат това, което им се полага по право – качествено обучение и образование. Техният брой ще нараства постепенно, а след пълната автоматизация на говор към текст през учебната 2017/2018 г., платформата ще е напълно достъпна за всички ученици и студенти с увреден слух и това ще позволи на хиляди мечти да станат реалност.

ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!