Българската коледа

Образование за всички

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Образование за всички” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: Фондация "Асарел"
IBAN: BG79RZBB91551004060782
BIC:RZBBBGSF
При банка:Райфайзенбанк България
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

Кое е по-важното - отоплението за зимата или учебници на Иван? Кое е по-спешното – помагала по английски език или яке втора употреба за Деси? Пак ли ще изпратя Кирил на училище с филия, намазана с маргарин, тъй като не мога да му дам два лева за закуска? Дали Красимира да продължи да учи, или да си търси работа? С тези зловещи въпроси заспиват или не могат да заспят хиляди майки и бащи в цяла България. В община Панагюрище стотици родители намериха алтернатива, почувстваха подкрепа и вече гледат децата си по-смело в очите. А Тодор, Диана, Стоян, Кристина и десетки други деца вече не се чувстват отритнати, смачкани и унизени. Те вече са като другите – част от класа, част от училището, част от България! С реализирането на проекта „Образование за всички“ фондация „Асарел“ осигурява условия за равен достъп до образование на ученици от 8 до 12 клас, които са в неравностойно социално положение. Проектът се осъществява в партньорство с Община Панагюрище и ръководствата на всички шест училища в общината. По проекта „Образование за всички“ се осигуряват безплатни учебници на децата от социално слаби семейства. Тези от тях, които имат отличен успех и по-малко от 5 неизвинени отсъствия, получават стипендии от Фондацията. Чрез тази инициатива се подпомагат и социално слаби жители на общината, които са надхвърлили ученическата възраст, но са записали задочна форма на обучение в Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, гр. Панагюрище. Те получават финансова помощ за транспорт и закупуване на учебни помагала. Проектът „Образование за всички“ стартира през учебната 2012/2013 г. когато са осигурени безплатни учебници за 89 деца. През 2013/2014 г. учениците, които са подпомогнати с учебници са 117. През следващата 2014/2015 г. техният брой е 97. През отминалата учебна 2015/2016 година осигурените безплатни учебници са за 110 ученици. През стартиралата 2016/2017 година техният брой е 108. От стартирането на проекта „Образование за всички“ до настоящия момент са вложени около 45 000 лева Анализите показват, че над 90% от подпомогнатите ученици са повишили успеха си. Мнението на директорите на училища и самите педагози е, че благодарение на проекта се е повишило и качеството на учебно-възпитателния процес, а учениците са по-подготвени и по-мотивирани. След завършването на Випуск 2016 г. на Професионалната гимназия в гр. Панагюрище, трима абитуриенти с отличен успех, освен стипендии получиха и предложение за работа в „Асарел-Медет“АД, . И тримата са участници в проекта „Образование за всички“ през последните 4 години.

ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!