Българската коледа

Профилактичен скрининг на сърдечно-съдовите заболявания при деца и възрастни

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Профилактичен скрининг на сърдечно-съдовите заболявания при деца и възрастни” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: БЪЛГАРСКА ЛИГА ПО ХИПЕРТОНИЯ
IBAN: BG62UNCR96601010237007ж
BIC:UNCRBGSF
При банка:Уникредит Булбанк
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

По повод Световният ден на хипертонията 2018, Българската Лига по Хипертония, в партньорство с държавни, бизнес и неправителствени организации ще проведе в България национална здравна кампания под мотото „Артериалната хипертония като основен рисков фактор за предсърдно мъждене и превенция от мозъчен инсулт". Основният фокус ще бъде върху предсърдното мъждене - сърдечна аритмия, която застрашава живота и може да доведе до мозъчен инсулт. Приблизително 1/3 от всички мозъчни инсулти в България са причинени от предсърдно мъждене вследствие тромбоемболия, като тези инсулти често са по-тежки, отколкото инсултите с друга причина. Предсърдното мъждене е главна причина и за т.н. “глухи инсулти“, при които пациентите нямат оплаквания. В 11 български града София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Благоевград, Хасково, Търговище ще бъдат разположени пунктове за безплатна медицинска консултация на гражданите, информиране по проблемите на АХ и Метаболитен синдром, измерване на коремна обиколка и на кръвно налягане. В годините при отбелязването на Световния ден на хипертонията Българската лига по хипертония събира, обработва и анализира данните с оглед изследване и проучване начина на живот, кръвното налягане, ритъмни нарушения и тяхното лечение на 10 123 души и е регистрирано новооткрито предсърдно мъждене, като основен рисков фактор за инсулт при 479 души. Данните показват, че все повече млади хора се интересуват от здравето си. 21% от участвалите в анкетното проучване са млади хора на възраст между 20 и 50 г., които са изявили желание да проучат своя кардиологичен статус. Световният ден на хипертонията (WHD) се отбелязва за първи път през 2005 г. по инициатива на Международното дружество по хипертония и свързаните с него кампании имат за цел да обединят усилията на медицински специалисти, пациенти, граждани и институции за популяризиране на социалната значимост на заболяването, за важността на превенцията, контрола и лечението му. Нашата обща задача по време на Световния ден за борба с хипертонията през 2018 г. е да споделим грижата за сърцето си и да вдъхновим хората в България, да поемат отговорност за здравето на сърцето си и това на хората, които обичат.

Избери, за да помогнеш!