Българската коледа

Помогни на болен възрастен човек!

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Помогни на болен възрастен човек!” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: КАРИТАС БЪЛГАРИЯ
IBAN: BG71RZBB91551060169315
BIC:RZBBBGSF
При банка:Райфайзенбанк България
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

В България има над 1 400 000 възрастни хора (по данни на НСИ за 2016 г.). През 2025 година 1 от всеки 5 българин ще бъде на възраст над 65 г. Възрастните хора у нас нямат голям избор, бедността и самотата са сред капаните, в които често попадат. Ако към тях прибавим и болестите, които почти задължително ги връхлитат, както и отсъствието на близки и роднини около тях, които да са им в подкрепа, картината от нерадостна става трагична. За възрастните хора обаче има алтернатива. За тях „Каритас“ реализира услугата „Домашни грижи”, благодарение на която възрастните хора получават професионални (здравни и социални) грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и сигурност, че могат да изживеят старините си достойно. Услугата се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, които посещават възрастния човек в дома му и му помагат в ежедневните грижи за здравето, хигиената и социалния му живот. През годините, са създадени 8 центъра за Домашни грижи на „Каритас“, като мобилните екипи осигуряват професионални домашни грижи на хора от 13 населени места, от които 6 градове (Русе, Белене, Пловдив, Раковски, София и Малко Търново) и 7 села (Бърдарски геран, Житница, Дуванлии, Калояново, Стоилово, Звездец, Граматиково). Освен с професионални грижи, сътрудниците на „Каритас” се отнасят към възрастния човек с разбиране и внимание, с топло отношение и усмивка отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и нелеки дни на старостта му. Благодарение на „Домашни грижи на „Каритас”: възрастният човек изживява старините си в своя собствен дом; възрастният човек получава грижи и подкрепа от специалисти; предотвратява се постъпването на възрастния човек в болнични заведения и специализирани институции, като старчески домове; възрастният човек получава грижи, внимание и разбиране, а с това и спокойствие, уют и сигурност, от които има най-голяма нужда в своето ежедневие; възрастният човек живее достойно; възрастният човек е като детето – той вижда със сърцето си, усеща с душата си и се радва на малките неща. Пътят, който е изминал досега, е достоен за уважение. Емоциите, които е изживял, са нашият житейски урок. Неговата лична история е историята на нашето съзряване. Затова поискайте да я научите. И я чуйте със сърцето си. Станете част от нашата кауза. Нека заедно покажем на възрастните хора, че са грижа и мисъл за нас.

Избери, за да помогнеш!