Българската коледа

Изграждане на спортна площадка за деца и хора с увреждания в Димитровград

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Изграждане на спортна площадка за деца и хора с увреждания в Димитровград” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД
IBAN: BG07BPBI79268465363501
BIC:BPBIBGSF
При банка:Юробанк България
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

Изграждането на спортна площадка в двора на Дневният център за деца с увреждания в Димитровград ще осигури на децата, за които е невъзможно свободното придвижване нови възможности за игри и социализация. Спорта на открито ще помогне на децата от Центъра да повишат своята физическа култура и дееспособност, което от своя страна ще способства за тяхното по-добро здраве. Дневен център за деца с увреждания гр.Димитровград обгрижва повече от 30 деца през деня, като им предоставя транспорт, храна, задоволяват се ежедневните и здравните им потребности. С децата работи екип от специалисти, който предоставя психологична и логопедична помощ, медицинска и социална рехабилитация, провежда се корекционно-възпитателна работа, арт-терапия, организират се различни по вид занимания. Това, което не достига на децата е осигуряване на реална, активна социализация. Част от нашите потребители нямат физическата възможност за излизане извън територията на сградата за посещения на мероприятия, спортни и детски площадки, срещи с връстници и възрастни и др. Чрез организиране на събития, спортни празници и състезания спортната площадка ще стане привлекателно място за игри и забавления. Така децата с увреждания ще могат да прекарват време навън, осмислено с контакти и с други деца и възрастни от местната общност, които също ще ползват площадката. Възможностите за спортни занимания ще популяризират физическото възпитание и спорт и сред други хора с увреждания, като съдействат за утвърждаването на спортните занимания като важен фактор за тяхното здравословно физическо и интелектуално развитие. Реализирането на този проект ще има двустранен ефект. За децата и хората с увреждания създаването на подобно съоръжение ще съдейства за социалната и спортна рехабилитация, интеграция и личностна реализация. За обществото – ще спомогне за изграждането и утвърждаването на отношение, социална компетентност и нов тип култура на гражданско общество към проблемите на хората с увреждания.

Благодарим Ви, че помагате на децата!

Избери, за да помогнеш!