Българската коледа

Цветен Ден

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Цветен Ден” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: УМБАЛ АЛЕКСАНДРОВСКА
IBAN: BG54TTBB94001526873019
BIC:TTBBBGSF
При банка:Сосиете Женерал Експресбанк
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

Психиатричното отделение в Александровската болница е открито на 1 Януари 1888 г. Оттогава до днес едни от най-добрите специалисти в страната са в помощ на хората с психични заболявания, най-честите от тях афективните разстройства и шизофренията - заболявания със социална значимост, с относително голяма честота, предизвикващи сериозни нарушения в цялостното функциониране и водещи до инвалидност. През 2016 г. в Клиниката по психиатрия са на лечение общо 1186 пациенти, като най-голям е делът на пациентите с шизофрения – 242 и афективни разстройства – 295 пациента. Тежките и продължителни психични заболявания водят до социално отхвърляне и липса на социална подкрепа. Трудностите при справянето със симптомите на болестта и тежката обществена стигма лесно предизвикват следващия психотичен епизод и поредното постъпване в психиатрична институция. Клиниката по психиатрия в партньорство със сдружение „Цветен Ден“, ще реализира проект, който цели подобряване на грижата за психично болни лица, пациенти на Дневния стационар към Клиниката, чрез въвеждане на нови методи и психосоциални услуги, които ще подпомогнат насърчаването на социалната реинтеграция и превенция на отхвърлянето им. В рамките на проекта, в който ще се включат пациентите, техните близки и екипът на Клиниката, ще бъде почистен двора и района, където ще бъде създадена градина "Цветен Ден" с оформяне на ограда, пейки и алеи; със засаждане на цветя, билки и храсти, затревяване с райграс и осигуряване на поливна система. Тези дейности ще поставят акцент върху здравата част на личността, върху здравословния и позитивен начин на живот, към природата, върху възстановяването чрез развиване на творческия потенциал и ще дадат допълнителен шанс за по-пълноценно функциониране и връщане в социална среда. Създаването на креативна атмосфера и условия за разгръщане на творчеството, ще подобрят взаимоотношенията и емоционалния климат в семейната среда.

Избери, за да помогнеш!