Българската коледа

Опознай традициите, за да обикнеш народа си

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Опознай традициите, за да обикнеш народа си” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: ИЕФЕМ - БАН
IBAN: BG22UNCR96603119904113
BIC:UNCRBGSF
При банка:Уникредит Булбанк
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН е водеща национална институция в областта на етнологията и фолклористиката, чиято цел е да поддържа съзнанието на обществото за културна идентичност и традиции, и за ролята им в съвременния свят. Учените и специалистите се занимават с изучаване и анализ на многоаспектната културна история и съвременност на България, с изследване на културните явления и процеси в балкански, европейски и световен контекст. Чрез дейностите на Националния център за нематериално културно наследство и Националния етнографски музей системно се издирва, събира, съхранява и представя културното наследство. „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ е проект за ремонт и оборудване на постоянно действащ модерен Образователен център, където малки и големи посетители ще могат да се докоснат до традиционни български занаяти и обредни практики, до майсторлъка на предците, а учениците ще го посещават като част от обучението им, за подпомагане на образователния процес по история, география, човек и природа... Освен с класове от началните и средните училища, Образователният център ще работи и с възрастни – за хоби интереси, за усвояване на стари занаяти. Музеят е разработил специални образователни програми за Центъра, като през първите четири години акцентът ще бъде върху програми за деца от предучилищна възраст и ученици от първи до седми клас на училищата. Те целят да повишат нивото на разбиране от децата на явления от живота на хората в миналото и настоящето, да ги стимулират да търсят информация от множество източници и да я анализират, а не просто да превеждат посланията на музейните експозиции за детска публика. Децата ще могат да изследват, търсят и събират информация за националното културно наследство, да я презентират пред публика, да подреждат резултатите от работата си в изложби. Те ще имат възможости да търсят информацията от различни музейни артефакти, на базата на която да правят анализи и да се запознаят с културно-историческото наследство на България.

Избери, за да помогнеш!