Българската коледа

Всички заедно

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Всички заедно” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: ИНСТИТУТ ЗА ПРОГРЕСИВНО ОБРАЗОВАНИЕ
IBAN: BG40UNCR70001521417093
BIC:UNCRBGSF
При банка:Уникредит Булбанк
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

“Всички заедно” е програма на “Институт за прогресивно образование”, която ще се осъществи в 4 начални училища, с цел да въведе родителите в учебния процес и да създаде положителна среда, която способства интегрирането на деца с различни образователни потребности. Ще бъде развита система, която ще осигури място за емоционална саморегулация за децата и ще предостави ценно професионално развитие на учителите. Изградените физически пространства (кътове) и усвоените умения от учителите ще бъдат прилагани години наред, като това ще намали процента на отпадане на децата от училище и намаляване на агресията им. Родителите ще възприемат училището като сигурна среда, където децата са обичани, приети и обгрижени и където могат да получат безусловна подкрепа в тази важна възраст. Програмата се състои от 3 главни елемента: Въвеждаща работилница: двучасов тиймбилдинг между родители, деца и учители за първи клас, с цел още в началото да се създадат добри взаимоотношения между родителите, учителите и децата; Кът за успокояване в класните стаи - когато детето изпита криза, то само идентифицира нуждата да се оттегли и да се овладее - системата не казва на детето какво да прави, а го овластява да упражнява самоконтрол, като в този случай физическият кът му осигурява пространство и инструменти да го постигне; Обучения на учители - децата не се отглеждат и обучават от програми или институции, а от хора, затова се инвестира в най-важния ресурс - учителите. Системата създава по-продуктивна и безопасна среда като намалява агресията и използването на наказание. Според Световната банка 50% от децата живеят в риск от бедност и 14% отпадат от училище. С реализацията на проекта ще бъде възможно всяко дете да развие пълния си потенциал в една подкрепяща среда, за да може да поеме по избрания от него житейски път.

Избери, за да помогнеш!