Българската коледа

Научи българските танци

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Научи българските танци ” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: НУФИ Широка Лъка
IBAN: BG76TTBB94003120017792
BIC:TTBBBGSF
При банка:Сосиете Женерал Експресбанк
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

Сгушено в сърцето на Родопите, в долината на чановете и гайдите, сред самобитната родопска архитектура, се намира Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“, създадено през 1971 г., с мисията да съхрани, развие и популяризира духовността, традициите и българщината. Чрез специалностите кавал, гайда, гъдулка, тамбура, народно пеене и български танци, се дават знания и се възпитава любов към българското народното творчество, а възпитаниците му - вече 1400, са носители на най-скъпото наследство на народа ни – неговата идентичност. Каузата „Научи българските танци“ има амбицията да даде възможност на повече млади хора да се включат в изучаването на танцовия фолклор, завладяващ с многообразието си от музикално-фолклорни области. През 2017 г. проектът ще продължи с една от най-самобитните и емблематични сред тях – Шопската, която със своя колорит и темпераментност е сред най-емоционалните и завладяващи, създаваща усещане за гордост и самочувствие, въплъщаваща в себе си непокорната българска душевност. Красотата на шопския танц, неговата ритмика и неподправена изящност, ще заблестят още повече и в изпъстрените шопски мъжки носии, които ще бъдат изработени като част от проекта. Автентичното излъчване на шопската носия, духът и традициите на народа ни, ще бъдат живи и за поколения напред, само ако всички българи осъзнаем, че фолклорът – това е България. България – това сме НИЕ!

Избери, за да помогнеш!