Българската коледа

Живот без Дирофилария

От името на нуждаещите се Ви благодарим за Вашия избор да се присъедините към дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ!

Вие избрахте да направите дарение за „Живот без Дирофилария” с извършване на плащане в реално време с електронната платежна система на Dir.bg.

Ако вече имате потребителско име и парола в dir.bg, моля да ги въведете и да следвате стъпките за извършване на Вашето дарение. В случай че нямате регистрация, моля да се регистрирате като нов потребител oт линка по-долу.
 
Потребителско име (ID):
Парола:    Забравена парола


Нов потребител - Регистрация!

Ако предпочитате да направите банков превод, данните за превод са:

Получател/Титуляр: ФОНДАЦИЯ ПРИЯТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ БУРГАС
IBAN: BG57UNCR70001519356313
BIC:UNCRBGSF
При банка:Уникредит Булбанк
Основание за плащане:Избери, за да помогнеш


Ако желаете да дарите онлайн и имате активна регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН, натиснете ТУК »

Фондация "Приятели на животните" помага на обществеността информативно и апелирайки за отговорното отглеждане на животните, кастрацията и намаляването на популациите от бездомни животни; следва успешен модел на отнемане на безпризорни животни от улицата, лекувайки ги и настанявайки ги в домове за постоянно отглеждане. Фондацията се радва на стотици спасени и осиновени животни, но предизвикателствата са много и едно от тях е коварното заболяване Дирофилария. Над 70% от поетите животни носят редица заболявания и времето необходимо за стабилизиране им надвишава едно тримесечие. Спазването на цялата процедура отнема половин година, особенно в случите когато животното е заразено от Дирофилария или така наречения «сърдечен червей». Заболяването се изразява с ухапване на животни (в редки случаи и хора) от комар заразен с болестта, от което следва преминаване на микрофиларии (ларвни форми) в кръвоносните съдове на животното, трансзитиращи до белодробните артерии и сърцето, където паразита израства до червей и се размножава до фаталния край на животното и изпълването на целия сърдечен мускул с растящи червеи, които след 6 месеца достигат дължина 17-27 см. Обикновено, заболяването протича в четири стадия и много мъчително, като последният стадий е фатален. Значимостта на проблема е изключително голяма, поради високия интензитет и скорост на разпространение на болестта в България - наблюдават се вече зони със зараза дори и във вътрешността на страната, където Фондацията попада на случай с Дирофилария на всяко 5 тествано животно. Лечението е скъпо (между 400 лв и 1000 лв) и сумата от 9200 лева би била достатъчна да се приложи процедурата от изследвания и лечение за 18-20 животни, в риск от зараза с Дирофилария.

Избери, за да помогнеш!